Ročník odstartoval

V sobotu odstartoval další ročník Dětské ligy Táborska v OB. První závod DL nás zavedl do lesa nedaleko Hlinice u Tábora. Počasí k běhání bylo tak akorát. Nepršelo, jen občas spadlo několik kapek. Ani vítr nakonec nebyl tak silný jak se předpovídalo a teplota kolem 10 stupňů byla ideální.

Les byl rovinatý s četnými novými mýtinami, které byly po jarních deštích podmáčené. Tratě i mapu připravil Martin W. Účast na prvním závodě ročníku byla také pěkná, i když stále panují přísné omezení v souvislosti s epidemií COVID. Závod proto byl, podobně jako loni, rozložen v celém dni a startovalo se ve vyhrazených oknech. Navíc tentokrát na startu nikdo nebyl. Účastníci se museli obsloužit sami. To se povedlo na jedničku. Každý si určitě užil pěkný závod, na kterém nechyběli ani fáborky pro nejmenší.

Při prvním závodě nás čekalo pět tratí. To je o jednu více než v předešlém ročníku. Jelikož nebyl nikdo na startu hodnotila se trať A (fáborky) společně (HDR a samostatně).

Na fáborkované trati si nejlépe vedl Honza H., který s velkým náskokem vyhrál. Trať B výborně zvládla Tereza Č. Téměř o deset minut za ní zaostal druhý Fanda B., který je ovšem mnohem mladší.

Trať C vyhrála Magda B. před Emou M., Na trati D (nově vložená obtížnost) zaběhla nejrychleji Hana V. před Annou K.

Na nejdelší a nejtěžší trati ve výborném čase zaběhl dorostenec Michal N., za kterým těsně zaostal veterán Jaroslav V.

V Dětské lize nejde však jen o výsledky, ale především o to zaběhnout si orienťák na trati své úrovně. Někteří velmi mladí závodníci tak běhají se staršími soupeři a nevedou si špatně. Například devítiletá děvčata Radka K. a Jolanka D. pěkně zaběhla na trati C. Na druhou stranu někteří zkušení závodníci vyhrávají s velkým náskokem před méně zkušenými nebo mladšími soupeři. Takový závodníci by měli zvážit jestli nezkusit těžší trať.

Další Dětská liga nás čeká již 10. dubna. Znovu okusíme částečně nový terén nedaleko obce Tůrovec. Informace naleznete na stránce závodu.

Na celkové výsledky se můžete podívat zde.
Několik fotek pak naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *