Znovu do lesa

Nadcházející sobotu náš čeká druhý závod letošní Dětské ligy. I na podruhé jsou stále velké omezení v souvislosti s COVID. Závod tak proběhne v podobném formátu jako závod první v Hlinicích. Les však bude jiný.

Druhá závod nás zavede do lokality nedaleko obce Tůrovec. Tratě povedou převážně v nově zmapované lokalitě, kde se ještě žádná OB akce nekonala. I když, především u těch delších tratí, některé pasáže tratí povedou prostorem, kde se již běželo, postupy budou vedeny odlišně. Nebude tak rozhodovat znalost terénu, ale pouze orientační a běžecké schopnosti. Především na nejtěžší trati to nebude žádná hračka. Trať o délce 5,7 km vzdušnou čarou účastníky prověří. Fáborkovaná trať pro nejmenší bez zkracování měří 2,8 km. Všichni si tak v lese mohou užít pěkný den.

Les samotný je bohatý na porostové detaily, rýhy a díky těžbě dřeva i na paseky. Terén je pak spíše rovinatý s menším vrškem v centrální části mapy.

Startovat se bude opět ve startovních oknech celý den a tak je nutno se na závod aspoň den předem přihlásit a to pomocí přihlašovacího formuláře nebo na mail ob@obkta.cz.

Snad nám bude přát i počasí a všichni si sobotní závod užijí.

Stránka závodu zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *