Otevírání sezony – GPS Orienteering

Do pátého ročníku Dětské ligy jsme vstoupili jinak než bylo zatím zvykem. Na trati potkal účastník spíše náhodného návštěvníka lesa než jiné závodníky.

Také ražení kontrol probíhalo netradičně. Místo čipu si každý nesl mobil, kterým měřil jak čas, tak razil kontroly. To vše za pomocí aplikace GPS orienteering. Účastníci se také neměli na startu koho zeptat jak závod probíhá. Vše si každý musel důkladně nastudovat z instrukcí před závodem a také se seznámit s aplikací nutnou pro závod. Návod byl však k dispozici v češtině a je k nalezení zde.

Na start se chodilo po rodinách od rána až do večera, tak aby nedošlo k zbytečnému setkání a případnému přenosu všude řádícího koronaviru.

Všem účastníkům se povedlo trať proběhnout (projít), i když se občas vyskytly menší technické problémy. To nejdůležitější se však povedlo. Každý si mohl zaběhnout orientační běh a trochu provětrat tělo i mysl. To platí obzvláště v dnešních dnech, kdy se převážně sedí doma, což platí zejména u dětí.

Počasí přálo a tak nevadily o trochu delší tratě, zvláště když byly postaveny na nové mapě.

Nakonec se povedlo dát dohromady kompletní výsledky včetně většiny mezičasů. Nebude chybět ani tradiční srovnání GPS záznamů účastníků na klubovém webu.

A jak se vedlo v lese?

V lese tentokrát chyběly fáborky a tak se každý musel spoléhat především na mapu. Některým se závod opravdu povedl. Jiní občas chybovali. Především na nejdelší a nejtěžší trati bylo vidět několik pěkně zaběhnutých časů.

Jediné co chybělo, byl tradiční balíček cen pro závodníky do 16 let. To bohužel v současné době není moc možné. Můžeme jenom doufat, že nastalá situace brzy skončí. Poté pravidelní účastníci těchto provizorních závodů obdrží větší balíček cen při první možné příležitosti.

Příští Dětská liga nás čeká 18. dubna. Půjde znovu převážně o nový terén u málo známé přírodní i historické perly Táborska. Jedná se o okolí hradu Choustník, kde se nachází zajímavý les plný terénních i vegetačních detailů s vysokým převýšením. Závod proběhne ve formátu závodu úvodního a tak se bude muset každý znovu přihlásit na mail ob@obkta.cz. Obratem poté obdržíte bližší informace.

Výsledky
Stránky 2. DL – V podhradí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *