Napoprvé u Tůrovce

První letošní Dětská liga nás zavede do lesa jižně od obce Tůrovce. Jde o rovinatý les s množství, porostových detailů a rýh. Mapa lesa vznikla v období před závodem a tak zachycuje i aktuální těžbu stromů, která však dále probíhá. Pro včas přihlášené účastníky bude mapa vytištěna na voděodolném papíru.

Půjde o rychlý závod. Ani tratě při prvním závodě nebudou nikterak dlouhé. Ta nejdelší a nejobtížnější trať bude měřit vzdušnou čarou 4,8 km. Při dvaceti kontrolách tak závodníci budou muset zvládnout ve skutečnosti o něco více.

Nejkratší fáborkovaná trať pro děti a začátečníky bude měřit 2,7 km. Tady jde však o délku po fáborkách a tedy maximální. Při vhodném zkracování lze délku trati výrazně snížit. Celkem bude připraveno pět tratí různých dálek a obtížností. Přiměřenou trať svým dovednostem tak nalezne opravdu každý.

Pro účastníky do 16 let budou v cíli čekat drobné ceny. Pro ceny je však nutno se přihlásit. Stačí den před závodem. Stačí uvést jméno a věk, trať již přidělíme dle schopností a dovedností na místě.

Více informací na stránce závodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *