Rychlý les plný nástrah

Ani se nechtělo věřit, že je první říjnový den. Počasí bylo letní. Teploty příjemné, skoro ideální k běhu v lese.

Šestá liga nás zavedla do zajímavého prostoru nedaleko Hluboké nad Vltavou. Příjemný les vesměs dobře průběžný, spíše rovinatý, i když tratě D a E vyzkoušeli docela prudké stoupání na vrchol kopce, který se nacházel v severní části mapy.

I když byl les vcelku dobře průběžný vyžadoval soustředění a dobrou orientaci. Kdo byl v orientaci slabší užíval si lesa mnohem déle, jak lze vidět ve výsledcích. Obzvláště to šlo vidět na trati D, kde jak rozdíly mezi prvními a posledními, tak rozdíly ve srovnání s tratí E byly značné. I na trati C byly časy delší než bývá zvykem.

I přes uvedení nesnáze šlo o velmi povedený závod, který si drtivá většina pochvalovala. Závodníci do 14 let pak neodcházeli v cíli s prázdnou. Čekal tradiční balíček cen.
Jak to dopadlo výsledkově?

Na fáborkách samostatně bezchybně běžela Eliška D, na druhém místě skončil Vojtěch V. Ten sice běžel nejrychleji, ale narazil kontrolu navíc a to se v DL trestá 5 minutovou penalizací. Třetí doběhl také bezchybně Albert K. Trať B s velkým náskokem zvládl Filip P. S odstupem druhá doběhla Ondřejka K.

Trať C nejlépe s obrovským náskokem zvládla Lenka K. Z žáků, pro které byla trať postavena mapově velmi náročně, pak nejrychleji běžela Eva N. Za kterou s 41 sekundovým odstupem skončila Jolana D.

Na trati D, která byla postavena také náročně zaběhl nejlépe Josef M. Další pak doběhli již s vysokou ztrátou.
U nejobtížnější trati E se pak projevila především zkušenost. Pro nejrychlejší to byl opravdu rychlý závod. Nejlepší Michal P. trať obrazně prolétl. I když se ztrátou velmi rychle běžel i druhý Martin W. a třetí Filip H. Za nimi pak s malým odstupem doběhl nejrychlejší dorostenec, šestnáctiletý Honza W.

Na celkové výsledky se můžete podívat na tomto webu. Fotografie ze závodu naleznete na webu rajče.cz.

Další Dětská liga proběhne 11. listopadu v lese u Hlinic nedaleko Tábora. Bližší informace budou zveřejněny na tomto webu.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *