Šestý závod znovu omezeně

Po dvou předešlých závodech Dětské ligy v běžném režimu se liga vrací do omezené podoby z důvodu vládních opatření v souvislosti s COVID. Podobně jako proběhly první tři závody letošního ročníku.

Znovu se bude startovat po celý den v intervalech po rodinách tak, aby nedošlo k setkávání účastníků. Na rozdíl od jara však bude připravena fáborkovaná trať pro nejmenší a začínající účastníky. Dále se závod poběží za pomocí čipů a pro účastníky do 16 let bude v cíli čekat odměna.

V lese Soukeník (směr od Radimovic) na účastníky čekají čtyři tratě. Pro nejmenší, jak bylo zmíněno, je připravena trať fáborkovaná. Pro ty starší a zkušenější další tři tratě různých obtížností, kdy ta nejdelší měří vzdušnou čarou 5,6 km.

Jelikož se nám letošní zvláštní ročník Děská liga pomalu blíží do cíle můžete se podívat na průběžné výsledky po 5 závodech. Do výsledků se počítají čtyři nejlepší závody ročníku účastníka a tak není zdaleka nic rozhodnuto.

Pro možnost vyhrát hodnotnou cenu, je třeba běžet svojí kategorii. U závodníků splňující podmínku je uvedena příslušná kategorie. Každý si tak průběžné pořadí v kategorii může spočítat.

Informace jak se počítá celoroční soutěž a určují věkové kategorie naleznete na stránkách DL.

Hodnotnou cenu mají možnost získat i účastníci do 16 let s nejvyšším počtem zaběhnutých závodů v ročníku. Letos je pravidelná účast opravdu vysoká. Závodníků do 16 let, kteří nezmeškali žádný závod je zatím jedenáct.

Kromě Dětské ligy probíhají v podobném režimu tréninky a další závody. Uplynulou neděli proběhl například zajímavý Liščí troják o němž si můžete přečíst na klubových stránkách OK Střelka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *