V mraze a na sněhu

Poslední soutěžní závod Dětské ligy „Předvánoční“ proběhl v sobotu nedaleko od Chýnova v oblasti vyvěračky Chýnovské jeskyně.

Tentokrát nám počasí přichystalo hromadu sněhu a mrazivý den. Tratě byly sice kratší než bývá zvykem, ale sníh i mráz určitě trochu rychlosti ubral. Později startující sice měli již místy ve sněhu vyšlapanou pěšinu, ale určitě to na zážitku v zajímavém terénu nic neubralo.

Tentokrát si nejlépe vedli:
Na trati A-L (fáborky samostatně) Tomáš M. Na nejednoduší trati bez fáborů vyhrál Jan H. s velkým náskokem.
Trať C vyhrál o pouhých 8 vteřin Fratišek B. před Nelou L. Druhou nejtěžší trať D s náskokem vyhrál Mirek L. Na nejdelší a nejtěžší trati výborně zaběhl Michal N.

V rámci závodu jsem kromě tradičních drobných cen rozdávali i diplomy a poukazy pro nejaktivnější účastníky letošního ročníku do 16 let. Letos bylo potřeba zaběhnout minimálně pět závodů. Ne všichni, kdo měli možnost v posledním závodě získat potřebný počet účasti, dorazili. Několik poukazů tak zbylo. Ty rozdělíme v rámci Závěrky, Závěrka proběhne již o druhém vánočním svátku, na Štěpána nedaleko Plané nad Lužnicí.

Na Závěrce budeme rozdávat nejen nevyzvednuté diplomy a poukazy za účast, ale i zbytek nerozdělených, jak bylo již zmíněno. Navíc si diplom odnesou i nejlepší účastníci ročníku, dle určených kategorií. Ti nejlepší, kteří si ještě neodnesli poukaz za účast obdrží navíc také poukaz.

Sice stále platí, že na předních místech v ročníku se umisťují především ti s největší účastí, už dávno neplatí, že to stačí na první místo. Na vítězství je již třeba mimo aktivity mít už dobré OB dovednosti.
Jak to celkově dopadlo se můžete podívat na webu.
Vítězství v určených kategoriích o ceny získali:
H10 (A-L) Míka Tomáš
D10 (A -L) Šimotová Anna
H12 (B) Holzäpfel Jan
D12 (B) Rohová Marie
H14 (C) Klíma Štěpán
D14 (C) Rakovcová Zuzana
H16 (D) Wierer Antoním
D16 (D) Plachá Nora
H18 (E) Wierer Jan
D18 (E) Plachá Zita

Absolutní vítěz Wierer Martin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *