Předvánoční liga již příští sobotu

Osmý předposlední závod Dětské ligy nás tentokrát zavede do překrásného prostoru hřiště pod skálou. Oblasti kde se hřiště nachází se říká Močítka. Kromě hřiště se nedaleko nachází železniční viadukt klenoucí se nad Chýnovským potokem, který byl postaven italskými dělníky již v roce 1888.

Samotné hřiště se nachází nedaleko Chýnova. V místě hřiště nelze parkovat. Účastníci kteří přijedou vozidlem mohou zaparkovat v Chýnově.

Vlastní závod proběhne trochu netradičně. Jelikož se jedná o předvánoční závod, bude rychlejší a kratší než jindy. V první řadě nebude postavena fáborkovaná trať. To však neznamená, že se závodu nemohou zúčastnit nejmenší děti.

Pro nejmenší bude připraven závod v bezprostředním okolí hřiště, kdy se budou hledat kontroly. Ti závodníci, kteří ještě neumějí pracovat s mapou, budou hledat kontroly pouze pohledem. Zkušenějším závodníkům může mapa v nalezení kontrol pomoci. Pořadí se určí podle počtu nalezených kontrol, v případě stejného počtu nalezených kontrol rozhoduje čas nalezení poslední kontroly závodníka.

Pro starší a zkušenější závodníky bude připravena jednoduchá trať v jasně vymezeném prostoru. Na závěr své trati budou muset nalézt v určeném pořadí kontroly v bezprostředním okolí hřiště (stejné jak u kategorie pro nejmenší).

No a ti nejzkušenější budou muset proběhnout trať uvedenou v předchozím odstavci s vloženým náročnějším okruhem. Trať tak bude velmi proměnná. První část velmi rychlá a jednoduchá, druhá část bude vyžadovat větší pozornost a poslední část bude vyžadovat přesné čtení a rychlost (hodně kontrol na malém prostoru).

Po závodě nejmenší tradičně obdrží diplom a drobné ceny, někteří si možná odnesou jednu z hlavních cen. Na závěr snad jen, aby počasí trochu přálo a všichni si tak mohli užít závod na pohodu. Startovné a půjčovné za čip se tradičně nevybírá.

Více informací na stránkách závodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *