Dohledávky potrápily

Další liga nás zavedla do lesa jménem Bradačka. V tomto lese jsem již na jaře Dětskou ligu běželi. Tentokrát jsme však startovali z druhé strany lesa od Jeníčkovi Lhoty a tak především jednoduší kategorie běželi v této části poprvé.

Les byl rychlí rovinatý. Počasí také přálo. I když o něco chladněji, teploty do 15 stupňů, bylo bezvětří a v odpoledních hodinách dokonce prosvítalo slunce.

V lese tak rozhodovali především chyby v dohledávce. Hustníky byly hodně podobné a tak potrápili. Především v kategorii D si řada závodníků s nástrahy tratě neporadilo. V nejtěžší kategorii pomohla trať zvládnout zkušenost, ale i zde chyby rozhodly. Například do sedmé kontroly vedoucí závodník se po desetiminutové dohledávce propadl až na 7. místo.

Jak to tedy nakonec dopadlo?

Fáborkovanou trať nejrychleji zvládl Filip Č., ale pětiminutová penalizace za špatně raženou kontrolu ho odsunula na druhé místo za Kryštofa B.

Na nejkratší trati bez fáborků běžel nejrychleji Karel H., před Hugem K.

Trať C také potrápila. Ze všemi nástrahy si nejlépe poradila Klára N., která s velkým náskokem vyhrála. Za dospělým závodníkem pak doběhla na druhém místě školačka Jolana D.

Trať D byla pro své účastníky asi nejnáročnější. Téměř polovině závodníků chyběla v cíli nějaká kontrola. Nejlépe si nakonec vedla první Radka P. a druhý Martin P.

Na nejtěžší trati se průběžné vedení často měnilo. Nakonec nejlépe trať zvládla Pavla H.,která se také jedné větší chybě nevyhnula, ale ve srovnání s ostatními chybovala nejméně. Druhý pak doběhl Petr V.

Celkové výsledky jsou k nalezení na tomto webu.

Na sedmou Dětskou lidu do podhradí můžete zavítat 12. listopadu. Poběží se v okolí hradu Choustník a tentokrát se k mapové obtížnosti přidá i vysoké převýšení. Informace naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *