V podhradí opět slunečno

Šestý závod na Choustníku proběhl trochu netradičně. V lese bylo množství závodníků, téměř 300, kteří v lese soutěžili v rámci oblastního závodu.

Start byl tak pro účastníky DL trochu složitější. Závodníci oblastního závodu startovali v minutových intervalech, kdežto pro účastníky DL byl vytvořen samotný koridor. Les byl hodně vykáceny, kdy těžba stále postupuje. Přesto terén plný skal a kamenných polí nabídl zajímavý  orienťák. V Dětské lize tentokrát startovalo mnohem méně závodníků než obvykle. Řada pravidelných účastníků dala přednost soutěžním kategoriím, kde si nevedli špatně.

Do Dětské ligy se počítali pouze tratě HDR jako A-HDR, H10N a D10N jako A – samostatně, H10 a D10 jako B, P1 jako C, P2 jako D a P3 jako trať E. Z uvedených kategorií se navíc do ligy počítali pouze závodníci, kteří běželi minimálně jednu DL v letošním roce nebo přišli přímo na Dětskou ligu.

Na výsledky Dětské ligy se můžete podívat na tomto webu. Celkové výsledky pak naleznete na stránkách svazu OB.

Další Dětská liga nás čeká až 13. listopadu, tentokrát u Chotýšan a poběží se již tradičně. Bližší informace budou zveřejněny na stránkách tohoto webu.Než však přijde na Dětskou ligu, čekají nás dva důležité závody klubové úrovně. Nejprve proběhne 13. 10. Liščí troják – netradiční klubový přebor ve sprintu na krátké trati a klasice, kde se poběží i o medaile, podobně jako ve štafetách, které se poběží 21.10-. Pro každého účastníka do 18 let bude přichystán balíček cen, tak bez váhání přijďte vyzkoušet OB. Startovné se nevybírá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *