Tábor – Měšice

Za sychravého a chladného počasí, teplota kolem 3°C, proběhl další díl Dětské ligy v Táboře Měšicích. Sedmý závod nás zavedl do lesa v těsné blízkosti fotbalového hřiště Měšice, na kterém bylo i shromaždiště. Zázemí pro účastníky poskytla budova šaten, kde se závodníci mohli také .převléknout.
Navzdory nevlídnému počasí byla účast pěkná. V lese se závodníci o to více snažili, aby byli co nejdříve v cíli, kde je čekal jak tradiční balíček cen s diplomem, tak domácí buchta a teplý čaj v zázemí budovy hřiště. Pro ty, komu se do lesa nechtělo byl připraven mini závod v prostoru areálu hřiště. Jsme rádi, že většina účastníků se nakonec do lesa vydala a své tratě zvládli na jedničku, i když pro některé to byl první závod orientačního běhu.
Mapově lehký a organizačně nenáročný mini závod, se nakonec setkal se zájmem účastníků Dětské ligy, kterým po zvládnutí klasického závodu zbylo dost sil na proběhnutí mini závodu. Někteří to zvládli i dvakrát. Děti opravdu neznají únavu.
Přesto i nadále bude Dětská liga probíhat jako klasický orientační závod, ze kterého je možno rovnou přejít na oblastní úroveň. Mini závody zůstanou pouze občasný doplněk Dětské ligy. S mini závody se pak nadále můžete setkat na akcích, na kterých se náš oddíl spolupodílí a nebo přímo organizuje. (WOD, Závěrka, Dětské dny atd.).

Poslední Dětská liga letošního roku proběhne 15. prosince v Chýnově. Po závodě proběhne tradiční předvánoční posezení s dílničkou pro děti, kde budou vyhlášeni a oceněni i nejaktivnější účastníci letošní Dětské ligy Táborska. Pro získání ceny bude nutno získat minimálně 6 závodů. To je sice o jeden závod více než v loňském roce, přesto se jedná o větší počet dětí. Jsme rádi že se Dětská liga stává pro mnohé pravidelnou příležitostí zaběhnout si orientační závod v Táboře a jeho okolí. A co bude hlavní cenou? To je pro oceněné překvapení, ale jistě budou potěšeni hodnotnou cenou.
V případě, že by nějaké nakoupené hlavní ceny zbyly, budou rozděleny v závěrečném závodě „Závěrka“ dle pravidel Dětské ligy. Bližší informace k závěrečnému závodu budou uveřejněny na těchto stránkách.
Výsledky naleznete zde
Fotky zde

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *