Vydařený závod na Lopečku

Poslední předprázdninový závod patřil k těm těžším. Les plný jam a terénních detailů na Lopečku si závodníci užili, i když i tady jsme se pasekám nevyhnuli.

Počasí nám přálo. Slunečný den s teplotami kolem 25 stupňů byl ideální k běhu i procházce. Účast sice nebyla tak vysoká jako na předchozím závodě, ale více jak padesát účastníků odcházelo spokojených. Děti a žáci si dnes navíc odnesli balíček cen o něco štědřejší než jindy.

A jak si v těžkém terénu závodníci vedli? Opět byly ve výsledcích značné rozdíly.

Fáborkovanou trať vyhrál s velkým desetiminutovým náskokem Adrian. K. Na nejlehčí trati bez fáborků běžel nejrychleji stejně jako v Týně Karel H. Trať C se povedla Františkovi B. Na trati D, která byla tentokrát podobné obtížnosti jako trať E (pouze kratší) potrápila, o čemž svědčí i čas nejlepšího. Délku 3,6 km zvládl nejrychleji za téměř 45 minut veterán Marián K. s více jak 6 minutovým náskokem na druhého žáka Tomáše M. Časy nad šedesát minut tak byly zcela běžné.

Stejně těžkou trať jako D jen o něco delší vyhrál Martin K. Délku 4,9 km zvládl těsně pod hodinu, rozdíly sice nebyly ve výsledcích tak velké jak u trati D, ale dle mezičasů se hodně chybovalo. Celkové výsledky naleznete na webu.

Další závod Dětské ligy proběhne až v září. Podrobnosti budou zveřejněny na webu. I na podzim poběžíme v neméně zajímavých nových prostorech i na vyzkoušených mapách.

Kdo by si chtěl do prázdnin ještě orienťák zaběhnout může již zítra v rámci Kufrování ve Stříbrných Hutích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *