Z neznáma do neznáma

V sobotu proběhl třetí závod Dětské ligy Táborska. Tentokrát jsme zavítali od Tábora trochu dál, konkrétně do Týna nad Vltavou.

Letos poprvé jsme tak zavítali do neznámého prostoru na novou mapu u soutoku Vltavy a Lužnice. Sice prostor závodu byl již v minulosti zmapován, mapa však pochází z roku 1988 a les se od té doby hodně proměnil.

Start i cíl byl pod rozhlednou Semenec a i díky pěknému počasí poskytl výborné zázemí pro závod s výhledem do údolí Vltavy. Díky slunečnému dnu byla i vysoká účast. Závodníci si určitě užili pěkný, mírně zvlněný terén s prudkým svahem k řece, na povedené mapě od Martina Klímy. Tratě byly trochu náročnější a to se projevilo jak v dosažených časech tak v časových rozestupech mezi závodníky.

A kdo byl tentokrát nejlepší?

Faborky samostatně nejrychleji zvládla bezchybně Linda K. Na nejlehčí trati již bez fáborrku nejlépe zaběhl s náskokem Karel H. Na nejvíce obsazení trati C, také s velkým náskokem, vyhrál František H. Trať D v obrovským náskokem vyhrál Martin K. Nejlepší z žáků byl Tonda W. následovaný Elen Š.

S nejsložitější tratí si nejlépe poradila Pavla H. s deseti vteřinovým náskokem na Lenku M. O další minutu a kousek doběhl na třetím místě Martin W.

Výsledky naleznete na tomto webu. Fotky naleznete na rajče.cz.

Na další závod Dětské ligy nebudeme čekat dlouho. Již příští neděli můžeme vyrazit na čtvrtý závod, který nás po Týnu nad Vltavou zavede opět nedaleko Tábora. Přesněji nedaleko obce Vřesce. V přilehlém lese OB závod ještě nikdy neproběhl a tak půjde pro účastníky o neznámý terén. A terén to bude opravdu zajímavý. V takzvaném Lopečku probíhala ve středověku těžba stříbra. Pozůstatky těžby jsou do dnes v terénu patrné, především množství hlubokých jam je v lese bezpočet. Prostor závodu se pak nachází na úpatí kopce Ve vrších, kde protéká potok s údolím.

Bližší informace naleznete na stránkách závodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *