Letos zahájeno

O víkendu jsem zahájili letošní Dětskou ligu. Na úvod nám počasí přálo. Teplo, bezvětří a slunečno.

Den byl díky přechodu na letní čas o hodinu kratší, ale to nikomu nevadilo. Startovalo se jak před obědem. tak po obědě, každý si mohl vybrat ten ideální startovní čas.

Nakonec si na novou mapu Lipsko přišlo orienťák zaběhnout padesátdevět účastníku. Někteří mladší účastníci běželi za doprovodu rodičů. Našlo se i několik závodníků, kteří běželi dvakrát.

Celkově se první závod vydařil a každý si tak mohl pěkně zaběhat v lese a srovnat čas s ostatními. Sice z kraje závodu byla špatně umístěna jedna kontrola (druhá kontrola závodu tratí D a E), to však určitě závod nezkazilo a každý si pro srovnání ztracené minuty může odečíst nebo se v mezičasech srovnat na dalších postupech.

I když v Dětské lize o výsledky až tak nejde přece jen pro pořádek celkové shrnutí.

V nejmladší kategorií samostatně běhajících dětí, i když zatím na trati označenou fáborky, nakonec v neděli nejrychleji běžela Anička Š. Aničak trať zvládla s velkým náskokem a bez chyby. Bez chyby pak běželi i všichni její soupeři.

S tratí B si nejlépe poradil Matyáš G. Zde byly časy mnohem vyrovnanější. Na druhém místě ztratila Ondřejka K. 76 sekund.

Nejvyrovnanější závod jsme pak viděli na trati C. Nakonec vyhrál Antonín W. Před Elen Š.

Na tratích D a E, kde běhají především zkušení závodníci, už tak vyrovnané výsledky nebyly. Částečně časy dříve startujících závodníků ovlivnila zmiňovaná chybně umístěná druhá kontrola. Trať D nakonec s velkým náskokem vyhrál Josef S., i když i on startoval na začátku závodu a musel si poradit s chybnou kontrolou. Na druhém místě pak doběhla Eliška Č, třetí skončil Vladimír N.

Nejdelší trať, tentokrát 4,8 km vzdušnou čarou, prolétl za necelých 35 minut Josef S. Ten měl sice drobnou výhodu, že některé postupy a kontroly viděl již v rámci trati D. Nejrychleji si však počínal i na postupech, které běžel na poprvé, navíc měl v nohách již 4 km z první trati. Druhý nejrychlejší čas zaběhla Zita P. Třetí místo pak obsadil Martin W.

Odkazy na výsledky i fotografie naleznete na stránce závodu.

Další dětská liga proběhne o velikonočním pátku 15. dubna v Sezimově Ústí. Informace k závodu naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *