Náročný terén potrápil

Začátek dubna a už máme za sebou dvě Dětské ligy. Pravda počasí moc nepřálo, ale na začátek sezony jsme si mohli vyzkoušet jak jednoduší, tak složitý závod, ale po pořádku.

První závod nás zavedl, stejně jako loni, do lesa jižně od obce Turovec. Mapa byla částečně rozšířena. Terén byl sice rovinatý a s množstvím cest. Vegetační detaily, především tvarované hustníky, však také dokázaly potrápit. Počasí také moc nepřálo. Bylo hodně proměnlivé. Chvilku déšť, chvilku sluníčko a silný vítr. I tak byla účast pěkná a k vidění byly z kraje sezony i slušné výkony.
Na výsledky i mapu se můžete podívat na aplikaci RG2. Informace k závodu i s odkazy (fotografie atd.) naleznete na stránce závodu.

Druhý závod nás zavedl do lesa nedaleko Dražiček v údolí řeky Lužnice. Tentokrát byl terén hodně členitý s vysokým převýšením. Množství terénních detailů a srázů potrápilo. Nejtěžší pasáže závodu skýtal prudký svah k řece Lužnici a svah v bočním údolí s množstvím skalních srázů. Uvedenou částí však procházela pouze trať E a částečně trať D. Obtížnost zvyšovaly i nové paseky a oplocenky. Bylo tak jistější orientovat se podle terénu.
Počasí na druhý pokus bylo o něco lepší. Sice bylo pod mrakem, ale nefoukalo. Dešťové přeháňky byly jen krátké a mírné. I teplota byla o něco vyšší než u Turovce.
O obtížnosti nejdelší trati svědčí i kilometrové časy. V průběhu celého závodu se pořadí na prvních místech často měnilo a nakonec rozhodovaly až závěrečné sklály. Na výsledky i mapu se můžete podívat na aplikaci RG2. Informace k závodu i s odkazy (fotografie atd.) naleznete na stránce závodu.

Na závodech ani letos nechybí drobné ceny pro účastníky do 16 let a tak se můžeme těšit na další závody. Dětská liga si po dvou závodech v rychlém sledu dá chvilku pauzu. Na třetí závod se podíváme až 11. června. Zavítáme do nového prostoru nedaleko Týna nad V. Čtvrtá DL nás pak čeká 25. června na nové mapě s hodně členitým terénem. Kdo si však chce OB zaběhnout může zavítat na další naše akce, které naleznete na stránce OB Tábor, kde budou postupně upřesněny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *