Na závěr znovu na sněhu

Závěrkou byl ukončen letošní ročník Dětské ligy. V Závěrce se už o celkové výsledky nebojovalo i tak pískovny nedaleko Plané nad Lužnicí nabídli zajímavý závod v zasněžené krajině podobně jak u Chýnova před 14 dny.

I když rovinatý terén, četné prohlubně a terénní detaily způsobené těžbou písku poskytl své mapové úskalí, které bylo vidět především ve značných časových rozestupech účastníků. Náročnost závodu pak zvýšilo i počasí. Čerstvě napadený sníh ztížil jak běh tak mapování a na stopy ve sněhu není vždy radno se spolehnout. Navíc i teploty na druhý vánoční svátek nebyly vysoké. K ránu teplota klesla na 8º C pod nulou, přes den pak vystoupala pouze na -3º C .

Závod ovlivnilo i odcizení kontroly v jámě. Bohužel je mezi lidmi stále mnoho nenechavců a škodičů co se snaží urvat vše pro sebe nebo aspoň činit tak, aby jiné poškodili. Část závodníků ještě stihlo trať proběhnout se všemi kontrolami, ostatní pak už měli určitou nevýhodu při hledání zmínění kontroly.

I tratí bylo méně než obvykle. Tentokrát se nestavěli fáborky a trať E.

Místo fáborek měli nejmladší účastníci mapu s kontroly, které mohli všechny nebo pouze část navštívit v libovolném pořadí. Rozhodoval počet nalezených (oražených) kontrol a poté dosažený čas. Na této trati si nejlépe vedla Šárka P.

Trať B byla už v klasickém formátu. Nejrychleji zaběhl Honza H.

Výsledky na trati C ukradená kontrola ovlivnila asi nejvíce. Méně zkušení a mladší závodníci mají mnohem větší problém určit zda se jedná o jejich chybu nebo kontrola chybí. Nejrychleji trať zvládla Jana T.

Nejdelší trať D (trať E se nastavěla) měla sice pouze 3,9 km, ale jak již bylo zmíněno výše, nešlo vůbec o nic jednoduchého. Nejrychleji trať prolétl Marek P.

Výsledky naleznete zde. Fotografie pak zde.

V rámci Závěrky byly rozdány diplomy a poukazy na nákup sportovního vybavení pro nejlepší v letošním ročníku Dětské ligy v určených kategoriích. Jednalo se o:
H10 (A-L) Fučík Tomáš
D10 (A -L) Šimotová Anna
H12 (B) Bílek František
D12 (B) Rakovcová Zuzana
H14 (C) Míka Ondřej
D14 (C) Lubasová Nela
H16 (D) Wierer Jan
D16 (D) Plachá Nora
H18 (E) Čápová Eliška
D18 (E) Nouza Michal

Jelikož byly poukazy nakoupeny pro očekávaný počet účastníků s největší účastí v ročníku před 8. závodem DL a někteří se závodu nezúčastnili, byla podmínka účasti na šesti závodech rozšířena i na Závěrku. Po posledním závodě si tak diplom a poukaz odnesly také:
Marie R., Aneta L., Emma B.

Poslední dva poukazy obdrží nejlepší závodníci Závěrky v kategoriích A a B, kteří ještě žádnou hlavní cenu neobdrželi. Jedná se o:
Trať A – Šárka P., Trať B – Štěpán K.

Závěrem poděkování Martinovi P. a Zitě P. za bezproblémové zajištění vlastního závodu.

Všem účastníkům Dětské ligy děkujeme za přízeň v letošním ročníku a přejeme úspěšný rok 2022 a především pevné zdraví. Na závodech Dětské ligy v roce nadcházejícím na viděnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *