Závěr a Závěrka

Předvánoční závod proběhl v krásně bílém zasněženém lese u Chýnova. Pro závod byla použita nově zhotovená mapa Vyvěračka.

Při závodě bylo chladno, ale sněhu nebylo tolik, aby se závodníci museli někde brodit hlubokými závějemi. Tentokrát pro tisk mapy bylo využito měřítko 1: 5 000. V lese bylo množství terénních a porostových detailů. Není divu, závod probíhal v oblasti kde se vody z Chýnovské jeskyně derou na zemský povrch. Mapa tak dokázala hodně potrápit, zvláště kdy bylo i hodně kontrol na trati. Zkušení si však poradili s nástrahy v lese snadno a tak při posledním soutěžním závodě byly velké časové rozestupy.

Na fáborkové trati zaběhla výborně stále rychlejší Anička. I když na trati dvakrát chybně razila, ani celková desetiminutová penalizace nevadila. Před druhým bezchybným Matoušem i tak měla více než 6 minutový náskok.

Na trati B své pěkné výsledky potvrdil Fanda. Na této trati však byly výsledky hodně vyrovnané.

Na trati C výborně zaběhl Toník a Nela. Zaostali pouze minutu a kousek za dospělým vítězem a proti většinou starším soupeřům zaběhli s velkým náskokem.

Trať D tentokrát ukázala, že patřila v letošním ročníku k těm náročnějším. S velkým, téměř 12 minutovým náskokem vyhrála Nora. Nora i tak běžela více než 50 minut.

Nejdelší a nejsložitější trať pak doslova prolétl Michal. Na druhé místo získal více jak 9 minutový náskok.

Na výsledky 8. závodu se můžete podívat zde. Několik fotek pak naleznete na rajče.cz.

Po závodě pak proběhlo vyhlášení závodníků do 18 let s nejvíce účastmi v letošním ročníku Dětské ligy. Letos bylo zapotřebí zaběhnout minimálně šest závodů. Šest závodů letos zvládlo zaběhnout celkem devět účastníků, dva dokonce zvládli všech osm závodů. Škoda jen, že na závod do Chýnova nedorazili čtyři účastníci, kteří měli před tímto závodem již pět účastí.

Jelikož situace kolem COVID zatím setkávání stále moc nepřeje proběhlo vyhlášení v tělocvičně v rámci tréninku. Diplom a poukaz na nákup zboží ve sportovní prodejně tak získali:

Jolana D. (8 závodů), Jan H. (8), Jan W.(7), Zita P. (6), Nora P. (6), Nela L. (6), František B. (6). Leona D. a Markéta B. (6)).

Poslední, již nesoutěžní závod „Závěrka“ proběhne nedaleko Plané nad Lužnicí. Terén sice rovinatý, ale jelikož se jedná o oblast pískoven, půjde o terén s četnými terénními i porostovými detaily. Znovu tak využijeme měřítko mapy 1: 5 000. Tratě budou o něco kratší než bývá u Dětské ligy zvykem určitě si však každý pravý orienťák v lese užije.

Poběží se na Štěpána (26. prosince), tak abychom trochu vyběhali Vánoční cukroví. Start od 10 hodin. Více informaci na stránce závodu.

Po závodě také vyhlásíme nejlepší závodníky v určených kategoriích letošního ročníku Dětské ligy. Celkové výsledky (bez ohledu na věk) naleznete zde. Nakonec ve vyhlašovaných kategoriích vyhráli:
H10 (A-L) Fučík Tomáš
D10 (A -L) Šimotová Anna
H12 (B) Bílek František
D12 (B) Rakovcová Zuzana
H14 (C) Míka Ondřej
D14 (C) Lubasová Nela
H16 (D) Wierer Jan
D16 (D) Plachá Nora
D18 (E) Čápová Eliška
H18 (E) Nouza Michal

Jelikož nakonec několik hlavních cen zůstalo, poběží se v rámci „Závěrky“ i o ně.

Absolutní vítězkou Dětské ligy 2021 se nakonec stala Eliška Čápová před Martinem Wierem a Petrem Nouzou.

Všem účastníkům přejeme pěkné prožití vánočních svátků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *