Na Závěrce jsme nadělovali

Závěrečný závod Dětské ligy – Závěrka proběhl nedaleko Hlinice u Tábora.  Počasí na konec prosince vyšlo na jedničku. Sluníčko, nefoukalo, pouze teplota se držela kolem nuly. Díky chladnému počasí však nebyl terén tak rozbahněný jako v předchozích dnech. Jelikož se jednalo již o nesoutěžní závod, šlo především o radost z pohybu.

I když všechny předchozí Závěrky proběhly zatím v terénu parkového tipu, letos jsme se rozhodli vydat do lesa. Tratě však i letos byly pouze tři a byly o něco kratší než obvykle. Přesto nešlo o úplně lehkou procházku lesem. Především na nejdelší trati bylo nutno zapojit důkladně mapové schopnosti. Díky kratším tratím jsme mohli použít podrobnějšího měřítka na nové mapě jménem Bradačka. Měřítko 1: 5 000 tak umožnilo lépe promapovat podrostově bohaté části a při závodech je naplno využít. Rozhodovalo tak důkladné čtení mapy především při dohledávkách. Je nutno podotknout, že hustníky se opravdu těžko mapují a tak určitě byl o něco zvýšený prvek náhody. Při tomto typu závodu, kdy o nic nejde, to však určitě není na škodu. Zkušení závodníci si s nástrahy tratě poradili výborně. I přes kratší vzálenosti, díky náročnějším mapovým pasážím i těžšímu terénu, byly kilometrové časy delší . Zvládnout 3,7 km trať pod 40 minut byl opravdu výborný výkon.

Jak to nakonec dopadlo se můžete podívat ve výsledcích. Po závodě pak byly nejlepší a nejaktivnější přítomní účastníci v celém ročníku odměněny poukazy do obchodu se sportovním vybavením. Pro všechny účastníky do šestnácti let nechyběly drobné ceny, kterých byl opravdu velký výběr. Rozdávali se totiž ceny z předešlých závodů. Pro členy našeho oddílu OK Střelka nechyběla kolekce čistých map, které jsme letos nechali tisknout pro proběhnuté závody. 

Další Dětská liga nás čeká až koncem března roku 2021, kdy začne nový již šestý ročník.  Bližší informace budou zveřejněny na těchto stránkách. Doufejme, že příští ročník bude stejně navštěvovaný jako ten letošní a už nás nebudou omezovat různé nařízení.
Všem přejeme pohodový rok 2021, pevné zdraví a spoustu pěkných závodů OB na kterých se jistě potkáme.
Několik fotek bylo přidáno k ostatním fotkám podzimní Dětské ligy.
Pro připomenutí nejlepší účastníci Dětské ligy Táborska OB ročníku 2020.

H10 (A-L)Krätzer Vojtěch
D10 (A -L)Rakovcová Zuzana
D12 (B)Lubasová Nela
H12 (B)Wierer Antonín
D14 (C)Plachá Nora
H14 (C)Wierer Jan
D16 (D)Čápová Eliška
H16 (D)Nouza Micha
Absolutní vítěz (D)Pobuda Vojtěch

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *