8. DL – téměř po roce v pískovnách

V sobotu bylo chladno a v lese ještě zbytky sněhu po předchozí vydatné nadílce. Přesto jsme se vydali na Předvánoční Dětskou ligu do pískoven nedaleko Doubí. Celkem se závodu zúčastnilo pěkných 45 závodníků všech věkových kategorií.

Shromaždiště bylo umístěno trochu dál od parkoviště. Naštěstí jsme měli možnost využít tepla krbu pronajaté chatky, která nám vytvořila příjemné prostředí při čekání i pro vychutnání teplého čaje po závodě.

Les, ve kterém se závod konal, byl klasicky zimní – studený a mokrý. Místy byl pokryt zbytky sněhu, což dodalo závodu své kouzlo. Trasa pro nejmladší účastníky byla vyznačena fáborky, což jim usnadnilo orientaci v terénu. Naopak trasa pro nejstarší soutěžící procházela i územím pískovny, které bylo náročnější na mapování. V jiných částech se vyskytovali také terénní detaily, které občas potrápili, i když ostřílení borci využili svou zkušenost a předvedli vynikající výkony. Občas si někteří závodníci i zaplavali, když nevyužili možnost oběhnutí vodní překážky a dali přednost rychlému postupu. I o další zajímavé zážitky nebyla nouze. Živě se o nich diskutovalo v teplém zázemí u čaje.

I když šlo především o účast na pěkném závodě, nesmíme zapomenout ani na ty nejlepší. U dětí s doprovodem výsledky zatím nejsou podstatné, tady jde hlavně o zdárné zdolání trati a v lese si trochu užít.
Na ještě fáborkové trati, ale již samostatně, nejrychleji zaběhla Eliška D. Jelikož měla o jednu chybu více než druhá nejrychlejší Rozárka K, odsunula jí pětiminutová penalizace až za Rozárku na druhé místo.
Na nejednoduší trati bez fáborků s velkým náskokem vyhrál Karel H.
Na trati C s těsným náskokem vyhrála Vladimíra H. před Mirkou L.
Relativně vyrovnané to bylo i na druhé nejobtížnější trati, kde se mezi nejrychleji běžící žákyně první Elen Š a třetí Denisu Č., na druhé místo vklínil veterán Marián K.
Nejobtížnější trať s velkým náskokem vyhrál Michal N., který si na trati zvládl i v tomto počasí zaplavat. Za zmínku stojí i druhé místo veteránky Pavli H. Kompletní výsledky naleznete na tomto webu.

Rádi bychom vás také vyzvali, abyste si nahráli svůj postup na platformě Livelox, kde najdete přehledné záznamy trasy. Tím nejenom pomůžete sami sobě, ale také budete mít možnost pomoci méně zkušeným závodníkům s volbou ideálního postupu.

Zajímavostí je, že souběžně s naším závodem probíhal hon na divočáky na druhé straně přilehlé řeky Lužnice. Naštěstí nám žádné divoké prase neproběhlo přes cílovou čáru.

Kromě teplého čaje u teplého ohně čekali na účastníky do 16 let drobné ceny. A ti co zvládli alespoň 6 závodů v končícím ročníku Dětské ligy si odnesli hodnotnou cenu. Poukaz na nákup sportovních potřeb si odneslo zatím 13 účastníků. Zbývající poukazy se rozdělí mezi vítěze určených kategorií (kteří neobdrželi poukaz za účast). Zbytek se pak rozdělí podle výsledků v Závěrce. která se sice do celkových výsledků Dětské ligy již nepočítá, ale patří k tradičním závěrům nejen Dětské ligy, ale celé OB sezony.

Pro možnost soutěžit o zbývající hodnotné ceny v rámci Závěrky je třeba účasti minimálně ve třech závodech soutěžní DL.

Letošní závěrka proběhne v Táboře – Čekanicích. Jde sice o malý městský les s množstvím cest. Prostor však obsahuje množství terénních detailů. S množstvím pěšinek tak v rychlosti určitě nebude o chybky nouze. Termínově jsme nakonec museli zvolit první povánoční den. Poběží se ve středu od 27.12. Start je možný již od 10,00 hodin. Bližší informace k závodu pak naleznete na webu.

Jak nakonec dopadla Letošní DL? Kompletní výsledky naleznete také na tomto webu. Pro pořádek jen uvádíme vítěze určených kategorií a absolutního vítěze Dětské ligy (vítěz kategorie E).

Absolutní vítězka Pavla Hulcová

H10 (A-L)Klíma Albert
D10 (A -L)Dokoupilová Eliška
H12 (B)Hulec Karel
D12 (B)Šimotová Anna
H14 (C)Hulec František
D14 (C)Rakovcová Zuzana
H16 (D)Mika Ondřej
D16 (D)Šimotová Elen
H18 (E)Wierer Jan
D18 (E)Plachá Zita

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *