Od závodu k závodu

Počasí na Tondův kufr vyšlo na jedničku. Svítilo sluníčko a teploty byly tak akorát.

V lese bylo, ale po deštích hodně mokro a dříve schůdné bažinky a malé potůčky byly místy těžko překonatelné. To platilo tedy jen na těch těžších tratích.

Počasí však přálo houbám a tak se z lesa nosili i pěkné hřiby.

Při pěkné účasti jsme znovu viděli řadu výborných výkonů.

Na fáborkované trati samostatně nakonec vyhrála bezchybnost. Nejlépe se v mapě orientoval a všechny kontroly správně orazil Jáchym C. Sice jeho čas byl druhý nejrychlejší, ale penalizace nejrychlejšího závodníka odsunula až na čtvrté místo.

Trať B, která je již bez pomoci fáborků, nejrychleji zaběhl Honza H.

Na tati C suverénně nejrychleji zaběhla Nela L. Na druhé místo měla náskok sedm minut. Jedenáctiletá Nela za sebou nechala i všechny dospělé startující na této trati.

Trať D pak také s velkým náskokem nejrychleji proběhli Nora P. a Pavel K. V konečném součtu byla o něco rychlejší Nora.

S nástrahy nejtěžší tratě si nejlépe poradil Martin W. S časem těsně pod padesát minut.

Jeden závod Dětské ligy skončil a hned tu máme další.

Již příští sobotu zavítáme do rovinatého lesa jižně od obce Jeníčkovi Lhoty. Aby toho nebylo málo, o nadcházejícím víkendu, přesněji v neděli proběhne nedaleko Zhoře u Tábora oblastní závod – Liga Vysočiny. I tady mají méně zkušení možnost vyzkoušet fáborkovanou trať nebo jednoduší trať pro příchozí. Informace k oblastnímu závodu naleznete na stránkách OB Tábor. Informace k 6. závodu Dětské ligy naleznete na stránce závodu na tomto webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *