Hráze

Podzimní část Dětské ligy odstartuje 5. závodem v sobotu 24. září.  Závod „Tondů kufr“ nás zavede do nově zmapovaného prostoru v sousedství Knížecího rybníka, na mapu Hráze.

Co nás čeká v lese?

Jde o rovinatý terén z množstvím starých hrází po bývalých rybnících s množstvím terénních a porostových detailů.  Závodníci mohou tradičně vybírat z pěti tratí různí obtížnosti a délky, kdy pro nejmenší a začátečníky bude trať lesem vyznačena fáborky. 

Startovat budeme od 11 hodin dopoledne a závodníci mohou přicházet až do tří hodin odpoledne. Pro děti a žáky nebude chybět balíček cen.

V  končícím týdnu bylo v lese i velké množství hub a tak je možné, že si někteří účastníci kromě zážitku domů přivezou i množství hub.

Tondův kufr je závod pořádán na počest zakladatele orientačního běhu v Táboře Antonína Doležela (1954 -2005), který byl ochoten tomuto sportu odevzdat mnohem více než jiní a to především v době, kdy sport dělali především nadšenci. Jeho nadšení pro orientační běh se mu stalo i osudným, když při závodě OB 29. září 2005 k cíli již nedoběhl. Tímto tak symbolicky s námi stále zůstává na trati . Doufejme, že i v příštích generacích se najde mnoho stejných nadšenců, kteří budou sport dělat především z radosti a nikoliv pro svůj vlastní prospěch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *