Teplé počasí na Hůrce

Čtvrtý závod je úspěšně za námi. Počasí vyšlo na jedničku. Po nočním dešti byl les příjemně sváží. Odpolední bouřka nás minula a když přišel velký déšť, byli všichni již dávno z lesa pryč.

Les byl rychlí a tak závodníky potrápily především dohledávky kontrol. Běželo se na v květnu vytvořené mapě Smrčí. Mapa byla vytištěna v podrobnějším měřítku 1:5 000. Díky podrobnějšímu měřítku se častěji přebíhalo.

Mapa závodu v roce 1966- trať si závodníci zakreslovali do mapy sami až po odstartování.

I když mapa byla nově vytvořená, přesvědčil nás nejstarší účastník závodu Václav Bouček (rok narození 1941), že nešlo o první orientační závod v okolí. Na mapě závodu z roku 1966 lze dobře vidět, jak se orientační běh za ty léta posunul. Jestli tím správným směrem lze, především v poslední době polemizovat.

Zpět k sobotnímu závodu. Účast byla pěkná a k vidění byly i solidní výkony. Důležité je, že si závod všichni užili, ať běželi trať vyznačenou fáborky nebo tu nejtěžší podle mapy. Účastníci do 16 let pak mohli využít poukaz na nákup drobností v místním obchůdku. A kdo vyhrál?

Fáborkovanou trať vyhrál Filip Č. před Albertem K. Třetí skončil Tomáš M., který sice běžel v lese nejrychleji, ale pětiminutová penalizace za chybně raženou kontrolu ho odsunula.

Trať B s velkým náskokem vyhrál Tomáš P.
V nejkratším čase zvládl trať C Michal R.
Na druhé nejdelší tratí vyhrál  Pavel K před žákyní Norou P.
Na nejtěžší trati rozhodovalo především přesné čtení mapy. Nejlépe si s detaily poradil Martin W. S odstupem pak doběhl druhý Antonín D. a třetí Pavla H.

Fotky ze závodu jsou k nahlédnutí na webu rajce.cz. Oficiální výsledky naleznete na tomto webu, jako i další podrobností závodu.

V sobotu tak skončila jarní část Dětské ligy a odběhli jsme první půlku závodů. Na další Dětskou ligu můžeme zajít po prázdninách dne 24. září. Závod proběhne u Zárybniční Lhoty na částečné rozšířené stávající mapě. Informace budou zveřejněny na tomto webu.

Kdo chce ještě do prázdnin vyzkoušet orienťák má možnost v rámci závěrečného Kufrování u Stříbrných Hutí, kde vyhlásíme nejlepší ročníku a u ohně s opékáním zhodnotíme jarní část sezony nebo vyzkoušet malý orientační závod na kole se startem nedaleko Knížecího rybníka – bude ještě na webu OB Tábor upřesněno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *