Delší tratě – více zábavy

Příští víkend v neděli 15. května proběhne třetí závod letošní Dětské ligy. Pro tentokrát závod proběhne opravdu za humny, v nedalekých Hlinicích u Tábora.

V Hlinickém lese se sice už Dětská liga dvakrát běžela, přesto půjde o zcela nový prostor. Les u Hlinic je rozsáhlý a pro další závod se tak povedlo připravit novou mapu východně od stávající mapy Bradačka. Prostor závodu se nachází v mírně zvlněném terénu, bohatém na detaily, které dokáží potrápit.

Jelikož se povedlo zmapovat rozsáhlý prostor, budou především ty těžší tratě o něco delší než bývá v lize zvykem, což asi nikomu vadit nebude. Dětská liga byla vždy koncipovaná jako orientační běh v lese, tak aby mohli běžet i nejmenší závodníci na fáborkované trati, tak i zkušení na orientačně náročné trati. V lese je třeba si užít každý metr navíc, který nezpůsobila chyba.

Mapa bude vytištěna v tiskárně na voděodolném pretexu, ale to zaručujeme jen pro přihlášené do 8. května. Kdo se přihlásí později může běžet na mapě vytištěné na běžný papír.

Pro účastníky do 16 let nebudou chybět drobné ceny. Pro jistotu ceny je však nutno být přihlášen minimálně 24 hodin před závodem.

Další informace naleznete na stránce závodu. Přihlásit se je možno v přihlašovacím formuláři.

Závod se běží také v rámci WOD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *