Na Bradačce jsme běželi v rámci WOD

Nedělní Dětská liga patřila k těm náročnějším. Kromě delších vzdáleností si závodníci museli v lese poradit s množstvím detailů. Na druhou stranu byl les rovinatý a kůrovec tu ještě také neukázal svojí plnou sílu. V lese se běželo dobře.

Počasí také přálo. Závod proběhl za teplého a slunečného dne. Závod, který byl letos také součástí „World Orientering Day – WOD“, si tak mohl užít každý, od nejmenších až po ty nejstarší.

A účastníků bylo nakonec dost. Dorazilo jich téměř sto a to nepočítáme doprovod. Chyběli však někteří pravidelně běhající. Dali přednost oddychu po včerejším oblastním dvojzávodě.

A jak to v lese dopadlo. Na nově zmapovaném prostoru byl na fáborkované trati nejrychlejší Tomáš M. A před druhým Kryštofem B. si vytvořil náskok přes minutu. Třetí doběhla Ondřejka K.

Nejkratší trať bez fáborků výborně zvládla Marie L., která z velkým více než pětiminutovým náskokem za sebou nechala druhého Jana H. Třetí skončil Karel H.

Trať C také s velkým náskokem vyhrála žákyně. Lucie B. dokonce nechala za sebou dospělé závodníky, konkrétně druhého Davida K. a třetí Věru K.

Na trati D se tentokrát prosadili především veteráni. Nejrychleji běžel Antonín D., který doběhl před Helenou H. a Zdeňkem B. Za zmínku stojí nejrychlejší žákyně. Denisa Č. Denisa doběhla na šestém místě a za sebou nechala nejen své vrstevníky, ale i řadu starších závodníků.

Nejtěžší trať výborně zvládli dorostenky. Tentokrát vyhrála Eliška Č., která si před druhou Zitou P. vytvořila téměř minutový náskok. Třetí skončil s odstupem Ivo Š.

Z lesa však dorazili všichni, vesměs spokojení ať už se jednalo o zkušené osmdesátileté veterány nebo malé děti. Navíc závodníci do 18 let si odnesli i balíček cen.

Na další Dětskou ligu se můžeme těšit 4. června. Poběží se opět v novém prostoru. Tentokrát už budou tratě o něco kratší. Informace k závodu naleznete na webu. Fotky z neděle na rajčeti.cz. Výsledky pak zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *