Březina letos podruhé

Nedělní liga OB u Turovce proběhla za chladnějšího počasí, ale nepršelo. Start i cíl byl podobně jako na jaře, ale byla využita jiná část lesa, která dokázala některé účastníky potrápit.

Les a především prosvětlené místa, byla ještě zarostlá vysokou trávou, což mohlo působit problémy zejména dříve startujícím mladším závodníkům na táborové a B tratí. Delší tratě pak vedli částečně prostorem hustšího lesa s nižší viditelností, která je náročnější na orientaci.

Závod vynechalo několik pravidelných účastníků, kteří se účastnili mistrovství ČR na klasické trati nebo mistrovství oblastních výběru žactva, kde si nevedli špatně. Někteří však zvládli oba závody, přesto byla konkurence o trochu nižší než obvykle.

Faborkovou trať s doprovodem nejrychleji zaběhl Matouš B. před Maruškou B. a Jiřím B. Faborkovou trať samostatně zaběhl velmi rychle a především bezchybně Tomáš F. Na druhém místě pak skončila Anička Š., která sice zaběhla nejrychleji, ale měla dvě chyby, kdy každá znamenala pětiminutovou penalizaci. Třetí skončila Michaela B., která rovněž dvakrát chybovala. Na nejkratší trati bez pomoci fáborků s velkým náskokem vyhrála Zuzana R. před druhým Honzou H. a třetím Tomášem P.
Trať C, která už byla mapově složitější a tak i vítězný čas šel přes 40 minut, vyhrál Ondřej M., před Anetou L. Aneta měla v navíc nohou sobotní závod mistrovství oblastních výběrů žactva. Třetí pak s odstupem doběhla Nela L., která za sebou nechala řadu starších závodníků.
Trať D vyhrála Nora P., která se také v sobotu účastnila mistrovství oblastních výběrů žactva. Za sebou nechala dvojici dospělých Vojtěcha D. a Radku P.,

Nejdelší trať, i když v rovinatém terénu skýtala řadu úskalí o čemž svědčí i dlouhé časy. Nakonec vyhrál Ondřej S. před Petrem B. Za dvojicí dospělých účastníků pak skončila dorostenka Zita P., která měla v nohou jak sobotní kvalifikaci mistrovství ČR na klasice tak dopolední finále, kde si nevedla špatně. Vezmeme li, že její dnešní odpolední závod byl třetí klasikou ve dvou dnech a navíc při závodě sbírala kontroly, což je velké zdržení jak na kontrole tak především v závěru při běhu s taškou, nezbývá než smeknou klobouk.
Na výsledky je možno podívat se tomto webu.

Další, již šestá liga nás čeká v sobotu 2. října v okolí hradu Choustník. V lese tentokrát bude mnohem více závodníků a i start bude trochu jiný, jelikož se Dětská liga běží souběžně s oblastním závodem.
Pro účastníky DL je závod tradičně bezplatný. Bližší informace naleznete na webu, kde se můžete také přihlásit. Několik fotografií je pak uloženo na webu rajče.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *