Tondův kufr

Již nadcházející sobotu proběhne 5. závod Dětské ligy – Tondův kufr. Po prázdninách se jedná o první závod a tak se doufáme všichni těšíte.

Závod proběhne na nové mapě Vlčinka v prostoru, kde vznikla první orienťácká mapa v Táboře v roce 1987. Autorem mapy byl Tonda D., který orientační běh do Tábora přivedl po příchodu z Lokomotivy Pardubice (LPU) a na jehož počest se Tondův kufr koná. Na mapě Vlčinka pak proběhl i první veřejný závod Tábora (taktéž rok 1987) v rámci tehdy populárního „Kufrování s dominem“. Probíhalo o Vánočních svátcích na mnoha místech tehdejšího Československa.

Na starou mapu se můžete podívat zde. V té době bylo mapování mnohem náročnější než dnes. Špatné nebo žádné podklady, vše se kreslilo ručně a měřilo bod po bodu. Jak se mapa změnila můžete porovnat po závodě.
Tratě budou přichystány tradičně čtyři a to jak trať vyznačená fáborky pro nejmenší děti tak složitá pro zkušené a dospělé závodníky. Start závodu od 14 do 15 hodin. Sraz u fotbalového hřiště Sokol Sezimovo Ústí. Více informací na stránkách závodu.

Na všechny účastníky do 16 let pak čeká tradičně balíček cen. Pro hladký průběh a zajištění cen žádáme o přihlášení dopředu zde (případně mailem na ob@obkta.cz) a to nejpozději do pátku 20. září. Na nepřihlášené nemusí vystačit balíček cen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *