V Rybníčkách

V sobotu proběhla již letošní čtvrtá Dětská liga OB, která uzavřela jarní část letošního ročníku.

Počasí nakonec přálo, bylo teplo a během celého dne se přehnaly pouze dva kratší lijáky.

Tentokrát byla účast nižší než v předchozím závodě, přesto velmi slušná a to především u nejmladších závodníků. Parkování bylo kousek od startu u turistického centra Červený dvůr, kde bylo možno využít také toalet.

I když pěkný, náročný terén však způsobil u nejmladších kategorii delší časy než obvykle, ale i to k OB patří. A jak si účastníci vedli v lese?

Na fáborkované trati samostatně vyhrál Honza H. před Ondřejkou K. V prostoru s údolím a menším množstvím cest moc zkratek postavit nešlo, přesto se několik výhodných našlo.

Na trati B zaběhl nejrychleji František B. před Karolínou H. V náročném terénu trať B hodně kopírovala fáborky. Dokonce jsme museli sáhnout k povinnému úseku, který převedl mladé běžce přes údolí, kde nebylo možno využít cest, ani jiných výrazných linií.

Trať C byla také těžší než bývá zvykem především první kontrola činila dříve startujícím obtíže. Jáma ukrytá ve vysokém podrostu nebyla žádná sranda, i když byla kousek od cesty. Později startující pak měli výhodu. Od cesty postupně vznikla, ve vysoké trávě výrazná vyšlapaná cestička. S tratí si nakonec nejlépe poradila Barbora B.. Z mladších běžců pak pěkně trať zvládla Ondřej F., který byl celkově druhý.

U nejtěžších tratí D a E byl závod ovlivněn špatným umístěním dvou kontrol u dříve startujících. Za umístění se omlouvám. I přes uvedené, zkušení závodníci si vesměs se situací poradili.

Na trati D nakonec nejrychleji zaběhl Michal K. z mladších účastníků pak pěkně zaběhl Honza W.

Nejdelší trať pak nejlépe zvládla dorostenka Eliška Č, která startovala na začátku a musela si tak poradit s jednou špatně umístěnou kontrolou.

I když byly u nejdelších tratí vzdálenosti výrazně kratší než u předešlých závodů, náročný terén rychlejší časy než obvykle neumožnil.

Další Dětská liga nás čeká až 19. září, kdy bude terén o poznání rovinatější. Informace budou uvedeny na těchto stránkách koncem prázdnin.

Výsledky ze soboty naleznete zde. Na mezičase a statistiky se můžete podívat tradičně na RG2, kde je možnost nakreslit postup nebo nahrát GPS záznam. Opravdu jen několik fotek naleznete na rajčeti.

Kdo by si chtěl zajít na orientační běh ještě do prázdnin, může vyzkoušet Kufrování ve Stříbrných Hutích dne 22. 6. nebo se může projet na kole s OB mapou v Zárybečné Lhotě. Oba závody jsou bezplatné a na účastníky čekají drobné ceny.

Sport pro celou rodinu

O prázdninách nás čeká také řádka akcí. Informace budou postupně zveřejněny na stránkách OB Tábor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *