Naposledy před prázdninami

Sobotní závod Dětské ligy nás zavedl do pěkného prostředí lesa v těsné blízkosti města Chýnov. I když počasí nebylo zrovna letní ( teploty okolo 12°C, silný vítr) a některé asi i odradilo, nepršelo a pro pohyb v přírodě poskytlo ideální podmínky.

Tratě byly při sobotním závodě o trochu delší než bývá na Dětské lize zvykem a přibylo taky více kopců. I přes uvedené si účastníci v lese vedli dobře a někteří zaběhli i velmi slušné časy.

Pro některé školáky z Chýnova to byl teprve druhý závod, kdy ten první běželi v rámci školního závodu začátkem tohoto měsíce. Pro další účastníky to pak byl úplně první orientační závod. Než se běžci vydali do lesa, vše potřebné jim bylo vysvětleno a ukázáno.

V lese, kromě hledaných kontrol, mohli závodníci vidět i velká mraveniště, kdy kousek od toho největšího dvou metrového byla i jedna hledaná kontrola.

V cíli pak na každého dětského účastníka čekala kromě diplomu, sušenky a občerstvení, také vodní pistole, jejíž funkčnost děti v prostoru hřiště důkladně prověřili.

Všichni si tak užili pěkné předprázdninové aktivní sobotní odpoledne s orientačním během.

Další díl Dětské ligy nás čeká až po prázdninách, konkrétně v sobotu 15. září a to v obci Choustník. Trať závodu nás provede lesem v podhradí stejnojmenného hradu s cílem na samotném hradu.

Informace k závodu naleznete na webových stránkách.

Výsledky naleznete zde a fotografie pak zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *