Únik z reality

Za pěkného počasí proběhl v sobotu druhý závod Dětské ligy v okolí hradu Choustník. Jelikož se situace od předchozího závodu nezměnila i tentokrát jsme startovali po celý den. I tak to byl pěkný únik z reality, i když setkávání s lidmi a to k OB patří, je zatím omezené.

Tentokrát byla účast vyšší než při minulém závodě a to především díky účasti přespolních závodníků. Účastnilo se i více oddílů než bývá zvykem, ale to především díky početné rodině orienťáků z Nového Města na Moravě, jejichž členové hájí několik barev různých oddílů z ČR.

Ražení kontrol a měření času probíhalo opět za použití aplikací (tentokrát tří), GPS záznamníků a nebo ručně.

Někdy nám vyčítání z aplikací trochu zlobilo, ale nakonec se podařili většinu časů, od těch kteří je poskytli, vyčíst.

A jak se závodilo v lese.

Tratě byly delší a s mnohem vyšším převýšením než obvykle. Také terén byl složitější. Technická a fyzická náročnost se tak podepsala na velkých časových rozdílech ve výsledcích.

Na nejkratší trati se projevila náročnost i na nejrychlejším čase. Tentokrát si v lese nejlépe vedl Jan H, který před druhou Jolanou D. získal více než 5 minutový náskok a všem výrazně odskočil.

Dále už byli časy hodně vyrovnané. Třetí Jan R. ztratil na druhou Jolanu pouze 16 sekund a i na dalších pozicích byly odstupy malé.

V kategorii C, která byla trochu orientačně jednoduší než v předchozím závodě vyhrála s více než pětiminutovým náskokem Tereza Ester K. Před druhým Janem W. a třetí Klárou B.

Nejdelší a mapově nesložitější trať patřila rodině Kamenických. Nejrychleji zaběhl Matěj K. před Jeronýmem K. a Karolínou K. I když podle časů třech nejlepších by se mohlo zdát, že šlo tentokrát o velmi rychlí a jednoduchý závod, o opaku svědčí výrazné časové rozestupy mezi závodníky a rozhodovali především orientační dovednosti, zkušenosti a fyzička.

Fyzičku prověřil především pro všechny tratě společný mapově jednoduchý postup, který ale celý vedl do prudkého kupce.
Na tomto úseku nejrychleji zaběhli:
Matěj Ka. 2:56, Jeroným Ka. 3:13, Martin Wi. 3:50 a Matěj Kr. 3:51 (žák). Je pochopitelné, že s ohledem na možnosti měření mezičasů mohou být mezi uvedenými časy a skutečností drobné rozdíly.

Třetí dětská liga nás čeká v sobotu 9. května u obce Chýnov.

Původně měl být z důvodu oblastních závodů termín 10. května. Jelikož veškeré oblastní a další závody byly zrušeny, přesouváme termín na častěji využívanou sobotu. Závod proběhne s největší pravděpodobností ve stejném režimu jako dosavadní závody a proto se bude nutno přihlásit pomocí přihlašovacího formuláře nebo na mail ob@obkta.cz, což můžete učinit již teď. Podrobné informace budou zaslány na mail před závodem. Počet závodníku bude znovu omezen. I když zatím omezení nebylo v předešlých závodech dosaženo, je jistější se přihlásit dopředu.

Celkové oficiální výsledky naleznete zde.
Mezičasy v ORIS zde.
Několik fotek z letošní Dětské ligy pak zde.
Stránky třetí 3. DL – Křížem krážem – zde
Netradiční pohled na výsledky nabízí stránky GPS Orienteering. Jde však pouze o výsledky částečné (pouze těch co běželi s aplikací „GPS Orienteering“). Děkuji všem kdo aplikaci využili – lépe se zpracovávají výsledky. Na jednotlivé tratě v GPS Orienteering se můžete podívat:
Trať B – zde
Trať C – zde
Trať D – zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *