Záčátek sezóny v Měšicích

První jarní sobotu jsme odstartovali, podobně jako v loňském roce, Dětskou ligu Táborska závodem v lese u fotbalového stadionu v Táboře – Měšicích. I když počasí nebylo úplně jarní, přišlo orientační běh vyzkoušet 43 závodníků převážně z řad dětí. Nefoukalo a tak nakonec při aktivním pohybu nebyla taková zima jak na první pohled vypadala.

Tratě byly připraveny tři. Na nejmenší a nezkušené závodníky čekala tradičně fáborkovaná trať o délce 2,5 km, pokud závodníci nevyužili možných zkrácení na trati. Někteří účastníci zvládli trať samostatně a někteří s pomocí doprovodu.

Na starší a zkušenější závodníky pak v lese čekala 1,7 km dlouhá jednoduchá trať již jen podle mapy, kterou všichni úspěšně dokončili.

Poslední trať měřila 3,3 km a byla určena pro zkušené závodníky. V rovinatém převážně dobře průběžném lese čekalo na závodníky 13 kontrol. Zde už rozhodovala zkušenost. Nejrychlejší závodník zvládl trať za 25 minut s 10 minutovým náskokem před druhým závodníkem.

Každý svou trať zdárně dokončil a tak si v cíli závodu mohly děti vyzvednou zasloužený diplom a drobné ceny.

Další Dětská liga orientačního běhu, tentokrát druhá, nás čeká v sobotu 14. dubna od 14. hodin, v lese nedaleko od Kozího hrádku. Shromaždiště závodu bude u občerstvení Kozí hrádek. Všichni jste na druhý závod srdečně zváni, ať už poběžíte naplno nebo závod pojmete jako příjemnou procházku lesem, doufejme že už za opravdu jarního počasí.

Výsledky

Fotografie

Informace k 2. závodu DL

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *