V Týně vše klaplo

Poslední dětská liga před prázdninami nás zavedla do Týna nad Vltavou, do lesa Semenec u soutoku řek Vltavy a Lužnice. V severní části lesa, na nové mapě Permoník, čekalo na závodníky mnoho překvapení.

Kromě mnoha hustníků místní borce zaujalo i plno terénních detailů. Na několika kontrolách nás potrápily vosy a tráva na mýtinách a v průsecích po posledních deštích velmi vyrostla. Závodníci tratí E a D měli možnost běžet kaňonem potoka či velkou jámou. Naopak ti nejmladší využili cest a cestiček směrem k obci Koloděje nad Lužnicí. Cesta vedla pomocí nových značek – fáborků, které šly jen těžko přehlédnout. Všichni závodníci kategorií A, B a C si odnesli zasloužené odměny.

V kategorii A-HDR zvítězila Sofie Purmanová s časem 13:40. V kategorii A-L byla mezi nejmladšími nejrychlejší Markétka Frýdová s časem 19:50. Matouš Klíma s Rozárkou Klímovou, kteří jsou starší ji předběhli jen o dvě minuty. V kategorii B se na první místo dostal Tomáš Míka s časem 16:40. František Hulec zvítězil v kategorii C s časem 27:20. Kategorii D ovládl Ondřej Míka s časem 41:00 a v kategorii E byl nejrychlejší Petr Nouza s časem 44:26. Kompletní výsledky všech kategorií lze nalézt na tomto webu a v ORIS.

Závodníci si mohou nahrát své postupy na platformu Livelox, kde si mohou své postupy a mezičasy porovnat s ostatními běžci.

Na fotografie ze závodu je možné se podívat na Rajčeti.

Pro ty, kteří se již těší na další závod, máme dobrou zprávu. Již zítra, ve středu se mohou zúčastnit Kufrování na Stříbrných Hutích u Tábora. V rámci závěrečného závodu Kufrování pro školáky dojde i k vyhlášení nejlepších žáků a žákyň a bude připraven společný táborák. S ostatními se budeme těšit na shledání u dalšího závodu dětské ligy po prázdninách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *