Pískovny za velké účasti

Druhý závod dětské ligy v orientačním běhu, který se uskutečnil v nádherném prostředí starých pískoven, přinesl účast přes 100 malých i velkých běžců a běžkyň, což z něj dělá druhou největší účast v historii Dětské ligy. Pro některé šlo o skutečný test orientačních schopností i fyzické výdrže. Les byl suchý, vegetace se zelenala po předchozích deštích a místy i na závodníky vykouklo sluníčko.

Terén pískoven, jak je již tradičně zvykem, připravil pro účastníky nemalé výzvy. Zvláště tratě D a E , , které vedly přes laguny pískovny byly pro mnohé mladé i starší závodníky opravdovou zkouškou. Někteří neodolali lákavé příležitosti osvěžit se v místních vodních plochách, i když spíše neplánovaně.

Přestože byly některé úseky trati náročné, přírodní krása lokality nadchla všechny účastníky. Hodně lesních cest a stezek vytvořilo zajímavé možnosti pro tvůrce fáborkové tratě HDR a A-L. Překrásné přírodní detaily nabídly na ostatních tratí zajímavá místa kontrol a volby postupů. V jižní části terénu běžcům zas zkomplikovalo běh vysoké borůvčí.

V kategorii A-HDR zvítězil Adrian Král s časem 18:45, následován Barborou Koubovou a Annou Marií Pěchovou. Ve kategorii A-L vyhrál bezchybný Štěpán Komárek , za nímž do cíle doběhl Martin Jackov s jednou chybou. Třetí skončil Albert Klíma, který byl sice suverénně nejrychlejší, ale dvě chyby jej odsunuly. V kategorii B byli nejrychlejší Tomáš Míka, Matouš Klíma a Maruška Rohová. Trať C nejrychleji zvládla Lenka Komárková. Za dospělou závodníci doběhli žáci Šimon Kopanec a Františkem Bílkem. V kategorii D, která již měla 21 kontrol, zvítězila Lenka Míková a na druhém a třetím místě se umístili Pavel Městka a Elen Šimotová. V nejtěžší kategorii E zvítězil s čase 45:11 minut Jan Paták následovaný Janem Benešem, který doběhl o pouhých 7 vteřin později. Na třetím místě doběhl Zdeněk Zábranský. Oficiální výsledky naleznete na tomto webu.

Všechny děti si jako odměnu za úsilí domů odnesli i drobnosti, která dodala potřebnou energii. Tyto odměny byly předány s úsměvem a povzbuzením pro další závodní výzvy, které na ně čekají v budoucích závodech.

Na fotografiie ze závodu s můžete podívat na webu rajče.cz.

Všem doporučujeme si nahrát postupy z GPX záznamníků či chytrých hodinek na platformu  Livelox. Ta umožňuje závodníkům a trenérům analyzovat výkony a strategie na trati. Porovnání voleb postupů a strategií přispívá k lepšímu pochopení a zlepšování výkonů.

Závod tak opět ukázal, že orientační běh není jen sportem, ale příležitostí k prožitku plným dobrodružství a nezapomenutelných zážitků v přírodě. Děkujeme všem účastníkům za skvělé výkony a těšíme se na další setkání v rámci Dětské ligy. Pauza nebude dlouhá, další závod se uskuteční již 26.5. na zajímavé mapě Vřesce. Můžete se těšit na plno terénních detailů po dávné těžbě nerostů. Následuje závod v Týně nad Vltavou u soutoku Vltavy a Lužnice. Nové část mapy nás zavede do Severní části lesa Semenec.

Kdo si však chce OB zaběhnout dříve může zavítat na další naše akce, které naleznete na stránce OB Tábor, například Táborský den OB v Botanické zahradě v Táboře.

Další závod Dětské ligy proběhne v neděli 26. května nedaleko Dubu u Tábor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *