Pěkná účast počasí navzdory

Dopoledne poletoval sníh a teplota dosahovala maximálně 5° C. Takové bylo počasí při druhém závodě Dětské ligy na Kozím hrádku.

Proti jarnímu závodu v Táboře Měšicích obrat o 180 stupňů.
Navzdory počasí dorazil velký počet účastníků, jak těch pravidelných, tak těch kteří přišli poprvé.
V lese čekaly na účastníky čtyři tratě, kdy ta nejdelší zavedla závodníky do nově zmapované části lesa.
V lese některé běžce zdrželo a některé i trochu vystrašilo setkání s rodinkou divočáků. Těžko říci, kdo byl více vystrašen, jestli děti nebo malí divočáci. V každém případě všichni co nejrychleji místo setkání opustili, u závodníků i za cenu časové ztráty. Nesmíme zapomínat, že jsme to mi, kdo je v lese na návštěvě a podle toho se musíme i chovat.
Zázemí závodu poskytla restaurace Kozí hrádek za což majiteli děkujeme. I když děti pro tentokrát nemohly moc využít hřiště u restaurace, teplý čaj v chladném počasí určitě zahřál. 
Tratě byly o něco kratší než při prvním závodě, přesto výsledné časy byly o maličko delší a především trať D vyžadovala velkou pozornost a koncentraci. S tratí si opět nejlépe poradil Martin Wierer i když náskok nebyl tak vysoký jako při prvním závodě v Táboře Měšicích. Pěkně zaběhl i František Bílek v kategorii nejmenších samostatně a byla to pro něj již druhá výhra.

Děkujeme za velkou účast a těšíme se na další pěkné zážitky v rámci třetího závodu Dětské ligy, který proběhne na státní svátek ve středu 8. května od 14. hodin. Tentokrát zavítáme do Chýnova na hřiště na Močítkách. Snad i počasí bude lepší.


Výsledky naleznete zde.
Fotografie zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *