V čistém lese se běželo rychle

V neděli proběhla již třetí Dětská liga letošního ročníku a byla velice zajímavá.

Závod proběhl ve velmi dobře průběžném mírně zvlněném lese na Lopečku nedaleko Dubu u Tábora. Časy tak byly velmi rychlé, i když trať nepatřila k nejjednodušším. Mapovou kvalitu závodníků prověřilo jak rychlé střídání směrů i tempa, tak i běh volným prostorem s detailními dohledávkami. Především rychlé postupy z kopce vyžadovali větší koncentraci. Vše umocnil i fakt, že se běželo v zcela nově zmapovaném prostoru, který postrádal dnes tak typické rozsáhlé paseky. Mapa byla vytištěna standardně na voděodolném papíru – pretex.

I když byla o něco nižší účast než je na DL zvykem, na výborném závodě to nic neubralo. Na některých tratích byly vidět velmi vyrovnané výkony. Počasí také přálo. Teploty ideální a pršelo jen chvilku na začátku závodu. Intenzivní déšť přišel až ve chvíli, kdy v lese byli pouze sběrači kontrol.

Na nedělní Dětskou ligu jsme si pak mohli dovolit o něco zajímavější balíčky cen, které byly protentokrát i pro dorostence. Na mapu, tratě i zatím vložené postupy je možno se podívat v aplikaci Livelox, do které všem doporučujeme si postup nahrát nebo zakreslit k bližšímu porovnání se soupeři.

A jak to vypadalo na prvních místech?

Na fáborkové trati samostatně nejrychleji zaběhl s velkým náskokem Adrian Král. Na nejlehčí trati bez fáborků ve výborném čase i s velkým náskokem zvítězil osmiletý Filip Městka. Výborně zvládla trať i o rok starší Eliška Dokoupilová na druhém místě. Trať C zvládl nejrychleji František Bílek. Druhou nejobtížnější trať zvládli nejlépe dorostenky. Nakonec vyhrála Denisa Čápová před Elen Šimotovou. Asi nejvyrovnanější zápolení jsme viděli na nejobtížnější trati E. Rozdíl mezi prvním a pátým byl jen čtyři minuty a ostatní také následovali v krátkých rozestupech. Nakonec nejrychleji zvládl trať Přemysl Žižka před Janem Patákem a Zitou Plachou.

Kompletní výsledky naleznete na tomto webu, fotky ze závodu naleznete na rejčeti.

Následující Dětská liga proběhne již v sobotu 15. června na rozšířené mapě Permoník v Týně nad Vltavou. Takže i další liga se poběží převážně v nově zmapovaném prostoru. Informace k závodu, kde je možnost se i přihlásit naleznete na stránkách akce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *