Už zas klasická liga

Při čtvrtém závodě Dětské ligy nám počasí přálo. Bylo pod mrakem, teplota tak akorát na běh a intenzivně začalo pršet až navečer.

Na účastníky čekala zvětší části nová mapa Březina. I když tratě byly letos nejdelší, rovinatý terén s hustou sítí cest nabídl velmi rychlý závod.

Závod nedaleko Kozího hrádku byl letos prvním, kdy účastníci potkali pořadatele na startu a nemuseli tak hledat mapy v tašce a vytahovat mobil pro měření času. V sobotu se běželo na čipy.

Příjemné počasí a nedostatek závodů přilákal řadu závodníků i mimo Táborsko a tak především na nejdelší trati D byla konkurence vysoká. Na závodě se tak sešlo více než 100 účastníků. Především účast ze Spolku orientačních sportů Jindřichův Hradec byla značná.

Pro nejmenší a začínající orientační běžce byla letos poprvé přichystána fáborkovaná trať, kterou bylo možno běžet samostatně nebo s doprovodem. Letos také poprvé obdrželi účastníci do 16 let v cíli diplom a drobné ceny. Přihlášení pak navíc obdrželi plyšového sobíka, kterého na závod věnovala finský firma Nokian tyres, která vyrábí pneumatiky.

A jak to dopadlo v lese?

Na fáborkách s doprovodem nejrychleji zaběhl Matěj Fučík před Ondřejkou Komárkovou a Pavlem Rakovcem. Na té samé trati, ale bez doprovodu zaběhl nejrychleji Tomáš Fučík před Terezou Čápovou a Aišou Hejzlarovou.

Na trati B si vítězství odnesl Šimon Kopenec, před Radkou Komárkovou a Nelou Lubasovou.

Trať C ovládli závodníci z Jindřichova Hradce v pořadí Vojtěch Blažek, Michal Pobuda a Jan Smékal.

Na nejdelší trati (5,6 km) se sešlo celkem 39 závodníků od zkušených žáků přes dorostence až po veterány.

Nejrychleji zaběhl Michal Nouza s 5 minutovým náskokem před Tomášem Tichým. Třetí doběh Ivo Šafařík.

Další závod Dětské ligy nás čeká v září. Jelikož se změnili termíny oblastních závodů, na které také jezdíme, bude konkrétní den i místo zveřejněno během prázdnin.

Kdo si chce zaběhnout orientační běh má možnost v pátek 26. 6. kdy uspořádáme závěrečný závod Kufrování pro školáky. Informace budou zveřejněny na stránkách Orientační běh Tábor.

Přes prázdniny pak uspořádáme „Pět dnů s OB“. Pět tréninkových závodů OB v průběhu celých prázdnin. Nebudou chybět ani dva tréninkové závody MikrOB a snad se povede i letos zabezpečit bruslení s OB na zimním stadionu, které nám v březnu díky zavedení omezení den před termínem zrušili. Veškeré informace postupně uvedeme na stránkách Orientační běh Tábor.

Výsledky sobotní Dětské ligy naleznete zde.
Fotografie zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *