0B na Kozině

O svátečním pátku 14. dubna proběhl druhý závod Dětské ligy Táborska v orientačním běhu. Tentokrát jsme běhali v lese u Kozího Hrádku. I když počasí nebylo slunečné, jak při prvním závodě, nakonec nepršelo a na startu se sešlo 44 převážně dětských závodníků, kteří se rozhodli strávit páteční odpoledne aktivně. Většina dětských účastníků běžela fáborkovanou trať za doprovodu rodičů. 12 dětí si do lesa trouflo samo a to na fáborkované trati nebo na trati bez fáborků pouze podle mapy. Do lesa se vydalo i 5 dospělých a to na 4 km trať pouze podle mapy.

Pro závodníky byly připraveny 3 tratě:

fáborkovaná – 3,5 km, 6 kontrol

jednoduchá po cestách – 2,2 km, 7 kontrol

složitá – 3,8 km, 14 kontrol

Po dokončení závodu dostal každý dětský účastník diplom a drobné ceny.

 

Další závod dětské ligy se koná již příští sobotu 22. 4. Shromaždiště závodu bude u rozhledny Hýlačka v Táboře – Větrovy. Start účastníků proběhne dle příchodu v čase od 11,15 do 14,00 hodin.

Pro závodníky od 3 do 15 let budou opět připraveny 3 tratě různé obtížnosti, které si mohou zaběhnout i dospělí. Po dokončení závodu obdrží děti diplom a drobné ceny. Startovné pořadatelé nevybírají.

Přijďte aktivně strávit sobotní den v přírodě. Závod můžete spojit s návštěvou rozhledny Hýlačka anebo nedaleké ZOO Tábor.

I když o časy tak nešlo, celkové výsledky naleznete zde.

Fotografie naleznete zde.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *